Куман вярва, че този път ще му е по-лесно начело на Нидерландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нивото е високо, хубаво е да се види, че отборът прави много неща заедно.

Селекционерът на националния отбор на Нидерландия по футбол Роналд Куман, който пое поста отново след тригодишна пауза е убеден, че ще е по-лесно да води тима за втори път, предаде “ДПА”. Вторият му период начело на “лалетата” ще започне с труден тест срещу световните вицешампиони Франция в квалификационния цикъл за Евро 2024. Срещата е днес от 21:45 часа.

При първия му период Куман класира родината си за Евро 2020, след като преди това бе пропуснал финалите на големите турнири след 2014 година. Въпреки това Куман си тръгна, за да поеме Барселона и не води отбора на европейските финали.

“Сега е по-лесно, отколкото беше тогава. Има няколко играчи, с които съм работил в клубните отбори, а с 14-15 футболисти вече съм работил, включително Френки де Юонг и Стивън Бергвайн”, каза треньорът на пресконференция.

“Но има и нови момчета. Любопитен съм какво мислят те, какво мислим ние за тях, ще има забавни разговори. Имал съм много разговори с капитана Върджил ван Дайк, след като напуснах отбора. Всичко ми е много близко и познато. Искаме да направим този отбор успешен, трябва да го сторим заедно. Силни сме, но имаме нужда от много работа, за да се представяме добре”, призна Куман.

“Нивото е високо, хубаво е да се види, че отборът прави много неща заедно. Дори и новите се присъединиха към “старите” на масата. Това е хубав процес”, завърши Роналд Куман.