google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Фактът, че Барса е на първо място с преднина от 9 точки - е заслуга на Тер Стеген", категоричен е белгиецът.

Вратарят на Реал Мадрид – Тибо Куртоа, изрази мнение, че основната заслуга за това Барселона да има преднина от 9 точки на върха в Ла Лига пред “кралете” е представянето на Марк-Андре тер Стеген под рамката на вратата за каталунците.

„Не мисля, че Тер Стеген е постигнал голям напредък. Винаги е бил страхотен вратар. Да, всеки понякога има спадове, понякога късметът бяга, но това не променя общата картина. Когато един вратар се чувства уверен, той става още по-силен”, сподели Куртоа.

“Барселона показва много добра игра в защита тази година, а в няколко важни моменти отборът беше спасен от Тер Стеген. Спечелиха много мачове с 1:0 и то благодарени на Тер Стеген. Ако не беше той, тези срещи  можеха да завършат наравно”, продължи той.

“Фактът, че Барса е на първо място с преднина от 9 точки – е негова заслуга. Пожелавам му всичко най-добро, но не искам да има много спасявания срещу Реал Мадрид”, коментира стражът на “белите”.

“Тер Стеген е по-добър от мен в играта с крака, а аз съм по-добър във въздуха, защото съм по-висок. Под рамката на вратата и двамата сме много добри“, каза още Куртоа пред “Movistar “.