google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От следващата кампания първенството в Испания ще се казва "Ла Лига EA Sports FC"

След сключването на сделката с гиганта в електронните игри EA Sports, испанският шампионат вече няма да се казва “Ла Лига”. Остава малко повече от месец, в който испанското първенство ще се разпознава под това име, а освен това, официалното лого на първенството също ще бъде променено.

Футболният шампионат на Испания вече ще се казва “Ла Лига EA Sports FC” като следствие от сделката, сключена между двете страни. Наскоро пък се изясни, че компанията ще зарадва феновете на популярната футболна игра, която също променя името си от добре познатата ни FIFA на EA Sports FC. Тя има лиценза и на всички 20 отбора в първенството за новото издание на най-голямата видеоигра на компанията.

Логото на Ла Лига също ще бъде сменено, като шареното, което свикнахме дълги години да разпознаваме, ще бъде заменено от по-семпло такова в изцяло оранжев цвят.

За по-наблюдателните, част от резултатите от сделката между Ла Лига и EA Sports вече са налице, като в мачовете от шампионата може да се види логото на компанията за видеоигри под мястото за показване на резултата в конкретния двубой, който гледате.