google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Британското правителство изрази надежди, че зрителите ще се завърнат на стадионите през октомври, като на турнири по снукър и крикет, както и на конни състезания ще бъдат допускани фенове и преди това.

Премиърът на Обединеното Кралство Борис Джонсън потвърди намерението на брифинг, на който бяха обявени планове за разхлабване на мерките, наложени срещу разпространението на коронавируса.

“Ние ще започнем да тестваме големи събирания на хора, като такива на спортни стадиони, с идеята да ги отворим през есента,” заяви Джонсън. “От октомври, ние възнамеряваме да върнем публиката по стадионите.

“Искам да повторя, тези промени трябва да бъдат правени по сигурен за борбата с COVID-19 пандемията начин и ще бъдат допуснати, ако тестовете са положителни”.

Още в края на юли, както и през август постепенно ще бъдат допускани зрители на турнири по снукър и крикет, а също и на конни надбягвния. Идеята е да се провери ефективността на планираното отпускане на мерките.

Футболът се завърна в Англия миналия месец след принудителната пауза заради глобалната пандемия, но всички мачове се играят без публика.