Лацио и Емполи не се победиха в голово шоу на “Олимпико” (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сергей Милинкович-Савич донесе точката за "римските орли" с гол в добавеното време на мача.

Отборите на Лацио и Емполи не успяха да излъчат победител, завършвайки при впечатляващото 3:3 на „Олимпико“. Двубоят беше белязан от редица обрати, незачетени попадения, пропусната дузпа и драматичен завършек в самия край на срещата.

С днешното реми “римските орли” заемат 8-ата позиция във временното класиране на Серия “А”, докато тимът на Емполи е на 9-ото място с 28 пункта.

Гостите поведоха в резултата още в 6-ата минута, когато Недим Байрами бе точен от дузпа, а секунди по-късно Шимон Зурковски се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Лацио, засече подаване отдясно и удвои аванса на своя тим.

“Римските орли” обаче отговориха на предизвикателството в 14-ата минута, когато голмайсторът на тима Чиро Имобиле се възползва от хубаво подаване на Сергей Милинкович-Савич и намали изоставането на Лацио.

Домакините бяха много близо до изравнителия гол в 30-ата минута, но ударът на Фелипе Андерсон се отклони в левия страничен стълб на Викарио.

През втората част възпитаниците на Маурисио Сари вдигнаха оборотите и това даде резултата в 66-ата минута, когато Милинкович-Савич изравни, след като успя да засече центриране на Андерсон.

Четвърт час преди края на редовното време Емполи успя отново поведе чрез попадение на  Федерико Ди Франческо.

3 минути по-късно Патрик върна равенството на таблото, но след намесата на ВАР попадението беше отменено за игра с ръка.

В 86-ата минута “римските орли” получиха правото да изпълняват 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Чиро Имобиле, който обаче пропусна да се разпише от бялата точка.

Лацио все пак достигна до точката в 93-ата минута, когато Милинкович-Савич с глава оформи крайното – 3:3.