Лацио удари Удинезе и измести Интер от третото място в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Римските "орли" постигнаха 20-ата си победа за сезона и са все по-близо до ШЛ

Лацио победи Удинезе с 1:0 като гост в среща от 36-ия кръг на италианското първенство Серия А. Единственото попадение в двубоя бе дело на Чиро Имобиле от дузпа през втората част.

С този успех тимът на Лацио вече има 68 точки и е измести Интер от третата позиция в класирането. “Орлите” се доближиха на точка до втория Ювентус. Удинезе пък остана с 46 пункта на 12-ото място.

Двубоят на “Дачия Арена” бе сравнително равностоен. През първото полувреме Лацио владееше повече топката, но ударите към вратата бяха в полза на домакините.

След почивката Лацио вдигна оборотите. Удинезе не успя да стигне до точен удар, а “орлите” получиха дузпа в 61-вата минута. Чиро Имобиле реализира от бялата точка и донесе победата на своя тим. За 33-годишния нападател това бе 12-ото попадение през сезона, като той е много далеч от 27-те вкарани гола от миналата кампания.

Въпреки по-слабата форма на Имобиле през настоящия сезон, Лацио е все по-близо до класиране за Шампионска лига. Римските “орли” имат четири точки аванс пред петия в класирането Милан при два оставащи кръга до края на сезона.