Лафчис след успеха над ПАОК: Една неповторима вечер за Левски!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мъри Стоилов знае най-добре какво очаква "сините" в Солун", сподели той.

Бившия президент на Левски Томас Лафчис съвсем логично бе щастлив след успеха на “сините” над ПАОК Солун с 2:0 в двубой от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите.

Пред “Мач Телеграф” той даде мнението си за изминалия мач и сподели очакванията си за предстоящия реванш в Гърция идната седмица.

– Доволен ли сте от това, което показаха „сините“ и успеха с 2:0 над ПАОК?
– Доволен съм след тази победа. Това е голям успех и дава голяма надежда и на отбора, и на феновете. Една неповторима вечер, която ще се помни дълго време. Понеже съм в Гърция, наблюдавах срещата по телевизията. За гърците беше голямо разочарование, но това е футболът. Надявам се след втория мач ние да продължим и да сме щастливи.

– Опасен резултат или добър аванс е 2:0?
– Това е резултат, който от мнозина специалисти се определя като много опасен, а други го определят като един солиден аванс. Вторият мач ще бъде много труден. Както в първата среща можеше да вкараме още голове, така можеше и да допуснем, въпреки че нямаше сериозни пропуски пред нашата врата. Аз още преди първия двубой казах, че всичко ще се реши на „Тумба“. Мъри Стоилов знае най-добре Левски какво го очаква в Солун. Аз мисля, че „сините“ ги чака екзалтирана агитка и атаки от първата минута, което пък дава отлични шансове нашите бързи футболисти да реализират на контраатака и могат да решат мача още в първите минути. Защото, ако вкараме един гол там, вече става много трудно за тях. Въпреки, че го няма правилото за гол на чужд терен, за тях ще бъде много трудно.

– Можем ли да кажем, че Левски надигра и надхитри ПАОК?
– Да! Левски и надигра, и надхитри ПАОК. Първо те изпаднаха в шок след този ранен гол на Уелтън. Не успяха да напипат верния ритъм през цялото първо полувреме. „Сините“ имат предимство в това, че са по-подготвени игрово. Все пак нашето първенство вече започна. Но това не оправдава играта на ПАОК.

– Как местните определят загубата от Левски?
– Тук това поражение го определят като трагедия. Никой не е очаквал. Много се пише по адрес на Луческу, но моето мнение е, че не треньорите играят на терена, а футболистите. Много пъти треньорите поемат вината за случилото се. Тук все още не могат да повярват, че ПАОК са допуснали толкова ранни два гола и са показали една много вяла игра. Още нищо не е свършило и Мъри знае как да подходи. Надявам се момчета да успеят да покажат добра игра и да отстранят ПАОК. Желая успех на Левски!