google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите, Челси е решил да не изпраща Фикайо Томори под наем в трансферния прозорец през януари и ще отхвърли всички оферти за него

Според ексклузивна информация на The Sun, Челси ще разчита на Фикайо Томори, след като Андреас Кристенсен получи травма на коляното. “Сините” сега ще отхвърлят всички оферти за наеми, които се появят за младия бранител в трансферния прозорец през януари.

Томори най-накрая успя да се утвърди в състава на първия отбор на Челси през миналия сезон. Впечатлявайки под наем в тим на Дарби под ръководството на Франк Лампард, настоящият треньор на Челси вкара младежа в състава си, като играчът дори бе повикат в националния отбор на Англия.

Шансът за игра на младежа обаче е намалял значително през настоящия сезон след пристигането на Тиаго Силва, съчетано със статута на Курт Зума като първи избор на централен защитник. Всъщност дори Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер бяха предпочитани пред Томори, което означава, че той е успял да запише само 3 мача за Челси през този сезон.

Западащият му статус от своя страна проправи път за много разпространени спекулации относно бъдещето му и има предположения, че Челси ще бъде отворен да слуша предложения за 23-годишния младеж. В резултат на това през последните седмици по неговите следи се появиха редица потенциални ухажори, включително Лийдс Юнайтед, Нюкасъл Юнайтед и други.

The ​​Sun разкрива, че Томори също е искал да отиде под наем в друг клуб и да получи повече игрово време. Това обаче няма да се случи, тъй като Челси не желае временно да се раздели с играча.