Ланс порази и Марсилия в борбата за участие в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ланс надви Марсилия като домакин с 2:1 в дербито на кръга на Лига 1 и се доближи на 3 точки от ПСЖ преди мача на парижани от 34-тия кръг на първенството

Отборът на Ланс надви Марсилия като домакин с 2:1 в дербито на кръга на Лига 1 и се доближи на 3 точки от ПСЖ преди мача на парижани от 34-тия кръг на първенството. Ланс излезе на втора позиция, изпреварвайки съперника си от Марсилия.

Домакините поведоха с 2:0 с два гола и в двете части. Фофана и Опенда отбелязаха за Ланс, а Дмитрий Пайе върна един гол в 88-ата минута. Гол на Алексис Санчес в началото на мача пък не бе зачетен.

В 8-ата минута Марсилия вкара топката в мрежата на своя съперник. Грешка на защитата подари топката на Алексис Санчес, който я търкули в мрежата за 0:1. Реферите обаче провериха ситуацията с ВАР и отсъдиха фал в нападение и голът не бе зачетен.

Ланс поведе в 42-ата минута. Топката стигна до Секо Фофана, който стреля мощно, топката облиза гредата и влезе в мрежата за 1:0. Ланс вкара втори гол в 60-ата минута. Пшемислав Франковски изпрати топката на главата на Люис Опенда и той вкара второто попадение за Ланс – 2:0.

Гостите от Марсилия опитаха натиск в заключителните 20 минути на двубоя, но домакините се групираха добре. Все пак в 88-ата минута Марсилия намери. Дмитрий Пайе отбеляза гол след хубава атака за „сините“, последва центриране отдясно и Пайе успя да се справи в наказателното поле и мушна топката във вратата на домакините.