google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Куман изрази желание да остане, но решението е мое и на Борда", споделя Лапорта

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че няма да взима прибързано решение за бъдещето на треньора Роналд Куман. Нидерландският специалист има още година от своя контракт, като той бе привлечен от предходния президент – Хосеп Мария Бартомеу.

Барселона записа колебливите резултати в края на сезона и се заговори, че ще има треньорска смяна. Жоан Лапорта обаче заяви, че има вариант Куман да остане начело на тима и за следващия сезон.

“Вариант Куман да остане не е изключен. В момента сме в период на размисъл. Нямаме бърза работа, защото Роналд все още има година от своя договор. В момента преговаряме, за да видим дали и двете страни гледаме в една и съща посока. Той изрази желание да остане, но решението е мое и на Борда. Отношенията ми с Куман са отлични и са изградени на взаимно уважение. Разбира се, той ще бъде първият, който ще научи за нашето решение”, каза Лапорта.

“Куман е треньор на Барселона и ще го третираме с уважение. Всички останали имена към момента може да ги изключите. Трябва ни е време за размисъл”, допълни още президентът на “блаугранас”.

Барселона имаше разочароващ сезон в Ла Лига и финишира на третото място. “Каталунците” отпаднаха рано в Шампионска лига и не бяха на нужното ниво през изминалата кампания.