Лапорта с коментар за забавянето на новия договор на Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоан Лапорта споделя, че Лео Меси иска да остане в Барса

На 30 юни договорът на Лионел Меси с Барселона изтече, което предизвика сериозен отзвук в цял свят. Почти сигурно Меси ще остане на “Камп Ноу”, но фактите са такива – той в момента е свободен агент. Опитите на Барса да предложи нов контракт на голямата си звезда се отлагат заради мерките за финансов контрол на Ла Лига, обяви президентът на клуба Жоан Лапорта.

Лапорта заяви, че топ реализаторът в историята на Барселона иска да остане, но добави, че ръководството трябва да го обвърже с нов контракт, който да отговаря на изискванията на Лигата.

“Всичко върви добре, той иска да остане и ние полагаме всички усилия, за да го гарантираме. Но трябва да го балансираме с финансовия феърплей. Има много възможности и обмисляме кой е най-добрият и за двете страни. Но ние искаме той да остане, както и той”, сподели Лапорта пред испанската радиостанция “Онда Серо”.

Испанската футболна Ла Лига въведе мерки за финансов контрол през 2013 г, като установи максимална сума, която всеки клуб може да похарчи за играчи и треньори всеки сезон, на базата на техните доходи.

Барселона е отборът с най-високи приходи в световния футбол според тазгодишния доклад на Делойт, въпреки че приходите са паднали със 125 млн. евро през 2020-та година заради пандемията от коронавирус.

В началото на кампанията 2019/2020, тимът на Барса получи максимален бюджет от 1.47 милиарда евро от Ла Лига, който се сви до 733 милиона за последния сезон и се очаква да падне още повече след цял сезон без продажби на билети и малък трансферен пазар.

Меси бе спортната звезда с най-скъпия договор в света според доклад от януари на “Ел Мундо”, и ако Барса иска да му предложи нов контракт над минимума, ще трябва да намали допълнително заплатите, които Лапорта каза през миналия месец, че на много футболистите те не са “синхронизирани с текущия пазар”.