Лапорта сигурен в успеха на Суперлигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Барселона убеден, че съдът ще се произнесе в полза на "бунтовниците"

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изрази увереността си, че ултра-комерсиалната Суперлига на Европа скоро ще бъде факт.

Според него това е единствения начин клубове като Барса, Реал (Мадрид) и Ювентус да се противоставят на отбори, които се ползват с финансовата подкрепа на цели държави – процес, подкрепян от европейската футболна централа УЕФА.

„Суперлигата като проект продължава,” заяви босът на каталунците в интервю за RAC1. “Това е проект, който в момента е в съда, но ние ще спечелим. Суперлигата е отворена, а не е приключена.

“Националните лиги не искат да бъдат обременени. И форматът на състезанието ще бъде много по-атрактивен. Мисля, че може да излезе подобрен вид на Шампионска лига. Това, което очакваме, е да постигнем диалог с УЕФА.

“Не може да има клубове, които са финансирани от държави и това да става с разрешението на УЕФА. Така поставени, нещата стават трудни за отбори като Реал Мадрид, Ювентус или за нас.

“Не може да се конкурираме с клубове, които имат финансовите потоци на цяла държава. Не може да го позволим в името на устойчивостта на футбола. Ние трябва да продължим напред.”

Лапорта бе запитан също кого би предпочел между Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе като ново попълнение на клуба от “Камп Ноу”.

„Ами този, който ясно заяви, че иска да играе за Барселона,” отговори той. “Те трябва да изразят желанието си да дойдат в Барселона. Ако нямат такова, тогава ще бъде трудно.

“Към днешната дата те не са демонстрирали такова желание. Или ще се приспособят към условията, или аз не смятам, че ще бъде възможно да вземем футболист от подобен калибър.“