“Лъвовете” отново разочароваха – този път срещу Катар в Доха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Това беше 19-и пореден мач далеч от България, който родните национали не успяват да спечелят.

Домакинът на предстоящото Световно първенство в края на настоящата година – Катар, се наложи над националния отбор на България с 2:1 на стадион “Едюкейшън Стейдиъм” в Доха.

Акрам Афиф откри резултата за домакините в 27-ата минута от дузпа, а Кирил Десподов върна равенството на таблото в 60-ата минута. Четвърт час преди края срещата Буалем Хуки се възползва от лошо излизане на Николай Михайлов и донесе успеха на своя тим.

Следващият вторник възпитаниците на Ясен Петров ще се изправят срещу финалиста от последното Световно първенство – Хърватия, във втората си контрола на катарска земя.

Срещата на стадион “Едюкейшън Стейдиъм”, който ще посрещне седем мача от предстоящото Световно първенство в края на тази година, започна равностойно, като “трикольорите” бяха с една идея по-активни.

В 12-ата минута Кирил Десподов бе изведен на добра позиция от Спас Делев, но крилото на Лудогорец се забави и ударът му бе блокиран от противников състезател.

Малко след това Тодор Неделев опита да изведе свой съотборник сам срещу Баршам, но звездата на Ботев Пловдив не сполучи с изпълнението си.

В 24-ата минута съставът на Катар получи правото да изпълнява 11-метров наказателен удар за нарушение на Васил Божиков срещу Педро Мигел. С изпълнението от бялата точка се нагърби Акрам Афиф, който изведе домакините напред в резултата.

Няколко минути след дузпата Катар получи нов шанс за гол, но Петко Христов успя да попречи на противников състезател да отправи добър изстрел, а след това Николай Михайлов отрази с крак.

Възпитаниците на Ясен Петров стигнаха до най-доброто си положение за попадение в 44-а минута, когато Тодор Неделев шутира много прецизно от пряк свободен удар, но Мешаал Баршам демонстрира страхотен рефлекс и отрази изстрела на нашия халф.

На полувремето бяха извършени промени в редиците на “лъвовете”, като в игра влязоха Едисон Йорданов и Георги Минчев на местата на Васил Божиков и Мартин Минчев.

В 60-ата минута България възстанови равенството на таблото. Кристиян Малинов изведе със страхотен пас Кирил Десподов в наказателното поле, а роденият в Кресна бързак успя да прокара топката между краката на Баршам.

Четвърт час преди края на двубоя Николай Михайлов допусна груба грешка с излизането си при изпълнение на статично положение и Буалем Хухи върна преднината на Катар.

Нашите момчета опитаха да натиснат домакините в последните минути и да стигнат поне до равенството в контролата, но това не се случи и отстъпихме с 1:2 в Доха.

Снимка: Фейсбук страница “Team Bulgaria”