“Лъвовете” ще търсят днес първата си победа при Ясен Петров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родните национали излизат срещу Словакия в приятелска среща на австрийска земя

Днес от 19:00 часа България ще премери сили със Словакия в контрола, която ще се проведе на австрийска земя.

Родните национали ще търсят първа победа под ръководството на Ясен Петров. Досега „лъвовете“ записаха две загуби (1:3 от Швейцария и 0:2 с Италия) и едно реми (0:0 със Северна Ирландия) от идването на Петров.

Днешната проверка, която ще бъде излъчена в ефира на БНТ 3, ще бъде първата от трите, които предстоят за „трикольорите“ за една седмица. След мача със Словакия предстои двубой с Русия (5 юни), а на 8 юни е и очакваният с интерес сблъсък със световния шампион – Франция.

И трите съперника на България ще играят на предстоящото европейско първенство, което започва на 11 юни.

Ясен Петров заяви на вчерашната пресконференция, че ще експериментира със състава в приятелските мачове. Очаква се Даниел Наумов да застане под рамката на вратата, а пред него в защита ще действат Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов и Васил Божиков, който ще е с капитанската лента. Ивайло Чочев и Петър Витанов ще са вътрешните халфове, а Кирил Десподов и Момчил Цветанов ще помагат по крилата. Нападението ще води Атанас Илиев, подпомаган от Божидар Краев.

Фаворит на Bet365 Спорт за успеха в днешната контрола е Словакия със ставка 1.70. Успех на „лъвовете“ е оценен с 4.50, а равенството е с 4.00.

Вероятни състави:

България: Даниел Наумов, Иван Турицов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Момчил Цветанов, Божидар Краев, Атанас Илиев

Словакия: Дубравка, Пекарик, Хубочан, Шкриняр, Вавро, Хрошовски, Стрелец, Дуда, Дюриш, Божениек, Вайс

Съдия: Валтел Алтман (Австрия)

Стадион: “Йоско Арена”, Рийд (Австрия)