Легенда на Ливърпул: Тиаго ще бъде перфектен за клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тиаго Алкантара ще бъде перфектният избор за Ливърпул, за да подсили отбора преди началото на защитата на титлата във Висшата лига, според Греъм Сунес. Легендата на “червените” добавя че е разочарован от липсата на трансфери на “Анфийлд” преди новата кампания.

Отборът на Юрген Клоп се готви да започне сезон 2020-21 следващия уикенд, когато е домакин на новака Лийдс Юнайтед. Досега шампионите са пръснали малко пари, когато става въпрос за укрепване на състава им. До момента има само едно ново име на ‘Анфийлд’ – десният бек Костас Цимикас от Олимпиакос. Ливърпул по скроо изглеждаше съсредоточен върху запазването на ядрото на техния отбор на фона на интереса към някои играчи от големи клубове от целия континент.

„Идеалното време за подписване на играчи е, когато те не трябва да бъдат незабавно внедрени в състава, но могат да бъдат въведени постепенно“, каза 67-годишният Сунес в своята рубрика в „Таймс“.

“Затова съм разочарован, че Ливърпул не го е направил, след като спечели Висшата лига. Играчи като Фабиньо и Робъртсън, които излязоха на преден план, след като прекараха няколко месеца в изучаването на системата и можеха да покажат своите качества, без да са в центъра на вниманието”, споделя Сунес.

„Това беше класическият Ливърпул, когато играех там, и класическият Манчестър Юнайтед повече от 20 години под ръководството на сър Алекс Фъргюсън”, споделя Сунес по повод представянето на “червените” през миналия сезон.

“Тиаго Алкантара би бил перфектен за Ливърпул, защото се бори много на терена, но е и надарен технически. Той е на 29, но все още има няколко години, може би три, на най-високо ниво, което може да покаже.

“В момента Ливърпул е фаворит за титлата, но ще им бъде много трудно. Очаквам по-голямо предизвикателство от Ман Юнайтед и Челси този път. Юнайтед ще бъде по-добър с Дони ван де Беек, но вратарският пост може да е проблем. Челси подписа с много добри играчи, но нека видим колко бързо ще се адаптират Тимо Вернер, Хаким Зиеш и Кай Хаверц.