Легендарният Люпко Петрович пое отбор във Виетнам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
73-годишният специалист ще работи в тима на Тан Хуа за втори път

Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович, който в България бе начело на отборите на Левски, ЦСКА и Литекс, се завърна в треньорската професия. 73-годишният сърбин поема виетнамския Тан Хуа. Обстановката за Петрович е позната, тъй като той бе начело на клуба през 2017 гoдина и спечели сребърните медали. През 2020 г. тимът на Тан Хуа се спаси от изпадане и остана в елита на Виетнам.

„Хората от Виетнам се отнасят с мен много топло, страната е прекрасна. Получавам втори шанс тук, се радвам, че се върнах. Тан Хуа все още е силен отбор. През 2021 г. моето желание е отборът да се представи по-добре и да подобри класирането си. Следващата година ще отидем на азиатски турнири. Отборът разполага с много добри млади играчи, които смятам да развия. Не мога да ви разкрия моите планове в момента. Президентът и всеки член на клуба обаче ми се довериха. Също така имам 100% увереност, че отборът ще се представя по-добре“, каза Люпко Петрович.

През миналото лято Петрович стана депутат в Сърбия, а преди това бе начело на ЦСКА и съветник на Гриша Ганчев. В началото на октомври 2019 г. Петрович напусна “червените”, като за известно време остана с роля в организацията на клуба, преди окончателно да си тръгне от “Българска армия”.