google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Монтана Румен Панайотов с първи думи след кончината на треньора

Президентът на Монтана Румен Панайотов разкри, че днес лекарите в местната болница възнамерявали да направят обстоен преглед на починалия старши треньор на тима Никола Спасов, като дори допускали възможността да го изпишат.

Спасов, който преди 12 години се възстанови, след като беше диагностициран с рак на простата, се спомина по-малко от месец преди да навърши 62 години.

“Мир на душата му и Бог да го прости Никола Спасов” заяви Панайотов пред blitz.bg. “Много тежко е човек да говори в такива моменти.. Много…

“Последният мач, който той води, беше при гостуването ни на Локомотив (Пловдив). Двубоят се състоя на 30 октомври и завърши 2:2, а Спасов беше доста доволен от играта на момчетата.

“Започнахме да се подготвяме за мача ни с ЦСКА на 8 ноември, но тогава вече отборът беше воден от помощник-треньора Светлан Кондев.

“На 3 ноември всички си направихме тестове за коронавирус. Знаете, имаше положителни резултати в  отбора, сред тях беше и треньорът.

“Първоначално той вдигаше много висока температура. Не я поддържаше постоянно висока, но си беше доста – 38 и нещо, 39, особено през вечерта. Минаваха дни, а бате Кольо не се подобряваше. Температурата му не падаше. Появи се и силна кашлица.

“Тогава спортният министър Красен Кралев и кметът на града Златко Живков съдействаха Спасов да влезе в болница. Той постъпи в клиниката в Монтана по-миналия петък или по-миналата събота, не помня точно (13 или 14 ноември). Оказа се, че има двустранна бронхопневмония.

“Всеки ден го чувах по телефона. Всеки ден. Имаше период, в който започна да се подобрява. Така твърдяха лекарите, така твърдеше и той, че не се чувства толкова зле.

“Даже, вижте какво нещо е съдбата, днес, понеделник, 23 ноември, лекарите щяха да му направят нов обстоен преглед, за да кажат кога да го изпишат. Чуваше се, че може даже и днес да го изпишат, защото наистина имаше подобрение, но се чакаше прегледът. Но вижте какво се случи – точно днес сутринта той почина.

“Последно се чухме по телефона снощи. Не беше добре, но не беше и много зле. Не мога да повярвам, че това е бил последният ни разговор. Явно през нощта състоянието му рязко се е влошило. Не мога да ви кажа подробности, защото не съм лекар.

“Само ще ви кажа, че лекарите направиха всичко възможно да го излекуват. И ще уточня нещо важно – Никола Спасов беше лекуван със същите лекарства, с каквито и кмета на Монтана Златко Живков. Кметът се оправи, но бате Кольо вече го няма. Тъжно е и няма какво повече да ви споделя.”