Лео Меси: “Не мисля, че ще играя още дълго…”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на световния футбол планира да остане свързан с играта и след края на кариерата си

Аржентинската футболна икона Лео Меси заяви в навечерието на световното първенство в Катар, че не планира да играе още дълго време.

Изказването идва в момент, в който мнозина предричат, че след края на сезона звездата на Пари Сен Жермен ще се завърне в любимата му Барселона.

„Не знам, стават толкова неща…,” заяви той. “Това беше моя мечта като дете: да мога да играя в аржентинския футбол, да излизам на терена и да бъда там. Но сега това зависи от много неща.

“Имам семейство, трима синове. Също така тъкмо преживях огромна промяна в моя живот, която беше много трудна за мен и моето семейство. Вече обаче го преодолях и се чувстваме фантастично.

„Обичам да играя футбол и му се наслаждавам. Единственото, което съм правел през целия ми живот, е да играя футбол. Със сигурност ще остана свързан с него, въпреки че все още не знам по какъв начин. Не мисля, че ще играя още дълго.”

Лео Меси: "Не мисля, че ще играя още дълго..." 1

Меси заяви, че фаворитите за световната титла са същите, които са били и на предишните първенства.

„Винаги са едни и същи,” коментира той. “Има някои изненади, но като цяло кандидатите са най-големите отбори. Бразилия, Франция и Англия в момента са малко над останалите, но в един Мондиал може да се случат всякакви неща.”

Капитанът на Аржентина върна лентата и към Мондиал’2014. Тогава на финала „гаучосите“ отстъпиха на Германия.

„С тогавашния състав прекарахме доста моменти заедно около многото пътувания и часовете по лагерите,” спомни си Меси. “Говорихме си за всичко, за нещата от живота. Преживяването на Мондиал 2014 беше красиво.

“Преминахме през тежки моменти, но в крайна сметка се събра невероятен състав и се наслаждавахме на това, което правихме. Също така дойдоха и резултатите. Беше много несправедливо за поколението, което загуби финалите. Изминахме целия път, а не спечелихме.”