Леонардо: Не взехме Меси, за да прави шоу във всеки един мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лионел Меси е неоспорим за мен. Ако започнете да обсъждате Меси, това ще е само защото не разбирате нищо от футбол"

Лионел Меси е „неоспорим“, смята спортният директор на Пари Сен Жермен – Леонардо. Аржентинската суперзвезда на световния футбол премина на „Парк де Пренс“ това лято, след като се оказа, че може да продължи кариерата си в Барселона заради финансовата криза на “Камп Ноу” и невъзможността да се покрият от клуба определени изисквания на Ла Лига. 34-годишният нападател има на моменти колебливи изяви, но Леонардо защити опитния футболист.

“Лионел Меси е неоспорим за мен. Ако започнете да обсъждате Меси, това ще е само защото не разбирате нищо от футбол. Ако погледнете числата, ще видите, че първите 6 месеца на Меси в отбора са невероятни. Той и Килиан Мбапе са въвлечени в почти всички голове на тима. Той е решаващ играч. Не сме подписали с Меси, за да прави шоу във всеки един мач. Разбира се, че с него сме по-конкуретноспособни. Той може да реши всеки мач”, заявява Леонардо пред Europe 1.

“Кой казва, че трябва да пробягва по 12 км във всеки мач? Той играе по един и същ начин от 20 години. Той е способен да се адаптира, защото е гений. А другите гении, които имаме в състава, ще се приспособят към него”, допълва спортният директор на “принцовете”.

От началото на сезона Меси има 15 мача във всички турнири с екипа на ПСЖ, в които се разписа 6 пъти и направи 5 асистенции.