Лестър пребори Астън Вила и излезе втори във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" се доближиха на 7 точки до лидера Манчестър Сити

Лестър записа успех с 2:1 като гост на Астън Вила в мач от 25-ия кръг на английската Висша лига. Джеймс Мадисън и Харви Барнс отбелязаха попаденията за “лисиците” през първата част, а след почивката Бетранд Траоре се разписа за домакините.

С победата в днешния мач, тимът на Брендън Роджърс събра 49 точки в актива си и заема второто място в Премиър Лийг. “Лисиците” имат три точки повече от третия Ман Юнайтед, който тази вечер посреща Нюкасъл. В същото време Лестър се доближи на седем пункта до лидера Ман Сити, но тимът на Пеп Гуардиола може да увеличи аванса си след срещата си с Арсенал тази вечер.

Съставът на Астън Вила пък остана на 8-ата позиция с актив от 36 точки, като изостава с 4 пункта от топ 6. Бирмингамци изиграха много слабо първо полувреме днес срещу Лестър, като не отправиха точен удар. Техният съперник пък създаде девет шанса за гол и регистрира пет удари в целта. Два от тях се превърнаха в попадения, като Мадисън откри в 19-ата минута, а четири по-късно Харви Барнс вкара за 2:0.

През втората част “виланите” стояха доста по-добре на терена. Те върнаха едно попадение чрез Траоре три минути след подновяването на играта. Въпреки че имаха много време на разположение, домакините не успяха да стигнат до втори гол и загубиха срещата на “Вила Парк”.