Лестър срази Юнайтед на “Олд Трафорд” и короняса Манчестър Сити!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" спечелиха с 2:1 гостуването си и се бетонираха в Топ 4

Лестър постигна победа с 2:1 като гост на Манчестър Юнайтед в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига и направи сериозна стъпка към това да си гарантира място в Топ 4 в края на сезона. Същевременно успехът на „лисиците“ подпечата титлата на Манчестър Сити, който вече няма как да бъде достигнат на върха. „Гражданите“ са първи с 80 точки, а Манчестър Юнайтед (70т.) няма как да излезе начело в таблицата с оставащи три мача. Лестър вече е трети с 66 точки, а четворката допълва Челси с 64. Уест Хям е пети с 58 точки, следван от Ливърпул с 57, като мърсисайдци имат още четири мача до края на шампионата и потенциални 12 точки, които могат да спечелят.

Заради натоварената програма на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер даде почивка на по-голямата част от титулярите. На практика в стартовите 11 днес имаше само един футболист, който започна и като титуляр в двубоя с Астън Вила през уикенда – Мейсън Грийнууд. Освен това дебют в елита направиха Антъни Еланга и Амад Диало.

Лестър бе по-настъпателен след първия съдийски сигнал, а в 8-ата Джейми Варди не успя да овладее добре в наказателното поле и позволи на Байи да изчисти.

Две по-късно „лисиците“ откриха резултата. Тилеманс направи добро центриране отдясно, Варди остана под топката, но Люк Томас бе на правилното място и с удар в движение прати неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Авансът на гостите обаче не се задържа дълго. В 15-ата Амад Диало комбинира с Грийнууд, който преодоля защитник в синьо и с точен шут по земя възстанови паритета.

След попадението домакините изравниха играта, като до почивката не допуснаха сериозна опасност пред своята врата, но и не успяха да застрашат за втори път Шмайхел.

В 59-ата Ихеаначо бе изведен на добра стрелкова позиция, но Де Хеа бе покрил ъгъла си и парира удара на нигериеца.

Брендън Роджърс направи смяна в 65-ата и вкара в игра Мадисън на мястото на Перес. В същото време Солскяер замени Грийнууд с Кавани, а Еланга отсъпи мястото си на Рашфорд.

Само минута след това Олбрайтън изпълни корнер, а Союнджу прати с глава в мрежата за 2:1.

В 73-ата Ихеаначо центрира от десния фланг, отляво Варди засече с глава и насочи към Тилеманс, който обачи не стигна навреме до топката, за да вкара трети гол за гостуващия тим, като за малко и да се контузи, удряйки се в левия страничен стълб.

В 84-ата Кавани не успя да засече подаване на Мата, а избитата топка попадна в Бруно Фернандеш, който отправи неточен удар в аут.

Юнайтед продължи да търси изравнителното попадение, но Лестър задържа аванса си и се поздрави с успеха.

Манчестър Юнайтед – Лестър 1:2

0:1 Томас (10)

1:1 Грийнууд (15)

1:2 Союнджу (66)

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уилямс, Байи, Туанзебе, Телес, Матич, Ван де Беек, Амад, Мата, Еланга, Грийнууд;

Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Союнджу, Обрайтън, Ндиди, Тилеманс, Томас, Перес, Ихиеначо, Варди;