google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полската голова машина ще пропусне три мача заради неприличен жест към съдия

Асът в нападението на Барселона Роберт Левандовски окачестви като “болезнено” наложеното му от испанската футболна федерация наказание от три мача

Полският национал бе декориран два пъти в жълто през първото полувреме на последния мач на каталунците преди паузата, породена от световното първенство – срещу Осасуна на 8 ноември.

Местните футболни власти обаче наказаха Левандовски за три срещи, тъй като при напускане на терена, той отправи неприличен жест към рефера Хил Мансано (нападателят допря пръста до носа си и имитираше смъркане на наркотични вещества).

Барса обжалва, но така и не успя да омилостиви испанската федерация и санкцията не беше променена.

“Трудно е, защото чувствам, че три мача са твърде много за това, което направих. Болезнено е да не можеш да играеш три мача заради това”, коментира Лева пред Sport.

Бившият нападател на Байерн Мюнхен твърди, че жестът, който му е създал проблеми, всъщност е бил насочен към старши треньора Шави Ернандес.

“Нищо не се случи с рефера. Причината да имам три мача не беше свързана със съдията, а с мен и с треньора. Това е всичко, което мога да кажа”, добави той.

“Една или две седмици преди това разговарях с Шави и той ми каза, че трябва да внимавам, ако реферът ми даде жълт картон.

“Това беше просто жест, за да изрази, че не може да разбере какво става. Бяхме говорили за това и то беше нещо между мен и Шави. Не разбрах защо се получи така.”

Лева се наслаждава на поредния си впечатляващ сезон, като вече има на сметкаъа си 18 гола в 19 мача. Само таранът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд (24 попадения) и звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе (19) са реализирали повече в петте най-силни европейски футболни първенства.

34-годишният поляк изрази надежда, че ще добави нови отличия към своята колекция по време на престоя си в Каталуния.

“Ще остана в Барселона, докато съм здрав и жаден за титли. Трябва да имаме манталитет на шампион”, каза той.

Барса се завръща към ангажимента си в Ла Лига с двубои срещу Еспаньол и Атлетико Мадрид, както и срещу третодивизионния Интерсити в турнира за Купата на Краля.