google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сини" и "червени" се обединиха в името на българския футбол

Вечните врагове Левски и ЦСКА се обединяват в битката за президент на БФС, пише “Стандарт”. През следващата седмица се очаква “сините” да издигнат кандидатурата на адвокат Иво Ивков за шеф на БФС за предстоящия на 11 декември извънреден конгрес на централата. “Червените” ще подкрепят кандидатурата на Ивков, който е син на легендарния защитник на “Левски” от 80-те години Кирил Ивков.

Иво Ивков е член на правната комисия на УЕФА и доста пъти е защитавал интересите на “сините”. Също така той е и член на Централната избирателна комисия. Другият силен кандидат за поста е бившият шеф на веригата бензиностанции OMV за България Петър Величков. Той е и член на изпълкома на БФС като тимът на Берое се очаква да издигне неговата кандидатура. Зад него е рекордьорът по голове в националния Димитър Бербатов.

При успех на Величков е много вероятно Митко Бербатов да се кандидатира за вицепрезидент на БФС. Очаква се в началото на следващия месец Бербатов и Величков да направят пресконференция, на която да обявят концепцията си за управлението на родния футбол.