Левски излъга Ботев Пд и съхрани шансове за седмото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" инкасираха пета поредна загуба, след като отстъпиха с 0:1 днес

Ботев Пловдив допусна пето поредно поражение в шампионата, след като загуби с 0:1 домакинския си мач с Левски от плейофите на efbet Лига. Единственият гол в срещата отбеляза Марин Петков в средата на първата част. „Жълто-черните“ са последни в групата на отборите от 7-о до 10-о място с 24 точки. Левски е девети с 34 точки и вече е на точка от Царско село. Седмата позиция е за Черно море, който има в актива си 41 точки.

„Жълто-черните“ имаха първи шанс да открият резултата, но в 7-ата минута Току стреля силно в близкия на Михайлов ъгъл и вратарят парира.

Пет по-късно Маркиньос прати опасно близо до левия страничен стълб след удар от фаул.

В 21-ата минута Мартин Петков направи отлично извеждащо подаване за Марин Петков, който останал очи в очи с Аргилашки не сгреши – 1:0 за Левски.

В 34-ата удар на Славчо Шоколаров бе отразен от Михайлов, а бранител в синьо изчисти точно преди Атанас Илиев да направи добавка.

Малко преди края на първата част Шоколаров центрира от фаул, а на далечната греда Атанас Чернев сякаш не очакваше, че топката ще стигне до него и от около метър извади в аут.

Четири минути след старта на второто полувреме късметът покри столичани. Маркиньос подаде на Емануел Току, който отправи топовен изстрел към вратата, Ники Михайлов отклони с върха на ръкавицата топката, която се отби в напречната греда.

Четвърт час преди края на редовното време Атанас Илиев от близка дистанция стреля силно във вратаря на Левски.

Отбраната на Левски остави непокрит Рабей в 87-ата минута, но ударът на футболиста на Ботев мина встрани от целта.

Три по-късно Маркиньос шутира от дъгата на пеналта, но стражът на гостите изби в корнер.