google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" ще преследват втора поредна победа в първенството

Тази вечер от 20:45 часа отборът на Левски се изправя срещу тима на Ботев Пловдив в двубой от втория кръг на плейофите в групата за разпределение на местата от 7-о до 10-о в родното първенство. “Сините” се надяват на втори пореден успех, след като се пребориха за трите точки срещу Царско село преди няколко дни, докато “жълто-черните” ще се опитат да сложат край на серията си от четири поредни загуби.

Двата отбора правят разочароващ сезон и нямат шансове да стигнат до седмата позиция, която дава право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Преди началото на кръга, тимът на Левки е на 9 точки от  седмия Черно море, а Ботев е последен в тази четворка като е на цели седем точки зад Левски. Тимът на Азрудин Валентич вече мисли за следващата кампания и ще се надява да направи добри игри до края на тоиз сезон.

Представянето на Ботев Пловдив в първия мач от плейофите срещу Черно море обаче бе слабо. “Жълто-черните” загубиха с 1:3 на “Тича”, като получиха два гола още до 6-ата минута, което бе решаващо за крайния успех на “моряците”. Домакините ще бъдат без наказания Филип Филипов в предстоящия мач. Наставникът на “канарчеата” ще заложи на Па Конате на негово място, докато в нападение ще се разчита на Атанас Илиев, който ще има подкрепата на Маркиньос и Реда Рабей.

Отборът на Левски започна плейофите с победа с 2:0 срещу Царско село. Въпреки това “сините” са много далеч от седмото място, а това се дължи на неубедителните им изяви в редовния сезон на Ефбет Лига. В двубоя срещу Царско село за “сините” имаше чудесна новина, тъй като в игра се завърна Борислав Цонев, който дори вкара попадение в края на срещата. Юношата на Левски почти сигурно отново ще остане резерва, като е вероятно да се появи през второто полувреме. В нападение Живко Миланов ще заложи на Андриан Краев, а зад него ще действат талантливите Здравко Димитров, Марин Петков и Мартин Петков.

Тимът на Левски ще преследва първи успех срещу “жълто-черните” през този сезон. “Сините” загубиха с 1:2 в Коматево, след като Атанас Илиев вкара блесна с две попадения. Двубоят на “Герена” пък завърши при резултат 2:2. Левски има 23 успеха в общо 69 гостувания на Ботев Пловдив като е допуснал 32 поражения при 14 равенства. Головата разлика в тези срещи е 96:86 в полза на “канарчетата”. Като цяло в елита Левски има надмощие с 76 победи в 139 мача, докато “жълто-черните” имат 40 успеха.

Вероятни състави:

Ботев Пловдив (4-1-4-1): Аргилашки; Конате, Младеновски, Генев, Цикарски; Еспиноса; Маркиньос, Шоколаров, Току, Рабей; Атанас Илиев

Левски(4-2-3-1): Микулич; Найденов, Атанасов, Монсалве, Галчев; Михайлович, Райнов; Мартин Петков, Марин Петков, З. Димитров; А. Краев