Левски Лукойл прекърши Рилски спортист след продължения
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" вече са на само една победа от шампионската титла в България

Левски Лукойл спечели драматично с 90:84 точки мача си от финалната серия в НБЛ срещу Рилски спортист. Така “сините” имат нужда от още само една победа, за да стигнат до титлата.

И двата отбора бяха видимо изморени в четвъртата си битка от финалната серия и няколко грешки в редиците на Рилски спортист позволи на домакините да приключат първата част при 26:15.

Рилецо влезе във втората част с много повече агресия и острота в играта си. Левски не успя да запише точка близо четири минути, но успя да се върне в играта малко преди края. Преднината на гостите обаче беше оказала своето и вторите десет минути приключиха при намалена преднина за “сините” от само четири точки – 39:35.
Левски Лукойл прекърши Рилски спортист след продължения 1
След почивката Рилски спортист за пръв път в мача успя да излезе напред в резултата. Въпреки това точките идваха рядко след множество грешки под кошовете. Логично, резултатът в края беше крехка преднина за Левски- 57:54.

Пробивите на Павлин Иванов и стрелбите на Желев даваха разликата за Рилски на старта на финалната част, но отново се стигна до равенство – 66:66 с четири минути и половина преди края.
Левски Лукойл прекърши Рилски спортист след продължения 2
След още две равенства, Павлин Иванов наказа грешка в защитата на домакините с тройка и 120 секунди преди сирената Рилски бе напред с 2. Капитанът на Левски Чавдар Костов се бе нагърбил с огромната отговорност в последните минути и успя да удържи почти собственоръчно тима до 73:73. След още няколко атаки нещата приключиха наравно – 77:77 и мачът влезе в продължения.
Левски Лукойл прекърши Рилски спортист след продължения 3
В тях Тасич беше отличен за домакините и те поведоха с 5 и не се виждаше връщане назад за Рилски. Нервите не издържаха в последните десетина секунди, имаше размяна на реплики, но всичко приключи при крайното 90:84.