Левски направи реми с адаша си от Лом в контрола на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ломчани поведоха с попадение на Гущеров, автогол донесе равенството

Столичният Левски и Левски Лом не успяха да се победят в приятелски двубой, който се проведе на помощното игрище на стадион “Георги Аспарухов”. Гостите поведоха в 13-ата минута с красив гол на Андон Гущеров, а „сините“ изравниха след автогол на Николай Христов в края на първата част. Спарингът бе гледан и от мажоритарния собственик на столичани – Наско Сираков.

Първият точен удар в срещата отправи Мартин Петков в 10-ата минута, но без да затрудни вратаря на гостите.

Три по-късно ломчани шокираха „сините“. Андон Гущеров вкара красиво попадение от воле след пас на Георги Цеков отдясно.

При ново подаване на Цеков от десния фланг в 24-ата отбраната на „сините“ не покри добре Огнянов, който обаче не успя да насочи точно с глава.

След половин час игра срещата бе спряна за няколко минути, след като Хубчев и Цеков се сблъскаха неприятно и получиха лекарска помощ, а футболистът на Левски Лом трябваше да бъде заменен.

Все пак домакините стигнаха до изравнителен гол в края на полувремето. В 43-ата бранител на ломчани не изчисти добре, Здравко Димитров овладя и стреля силно към вратата, а Николай Христов отклони с глава в собствената си врата, като попадението бе записано като автогол.

Веднага в ответната атака гостите можеха бързо да си върнат аванса, а в добавеното време опасен удар на Марин Петков бе блокиран.

След почивката столичани показаха много по-офанзивна игра и често се задържаха в половината на гостите.

Най-добрата възможност за втори гол „сините“ имаха в 76-ата, но вратарят на Левски Лом отрази удар на Симеон Славчев. При последвалото центриране от корнер бранител на гостите се наложи да чисти от самата голлиния.

Натискът на столичани продължи до последния съдийски сигнал, но без да стигнат до победен гол.

Стартовите състави:

Левски: Петър Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Георги Александров, Симеон Славчев, Христофор Хубчев, Ивайло Найденов, Асен Митков, Марин Пеетков, Здравко Димитров, Мартин Петков, Билал Бари 

Левски (Лом): Деян Вълков, Георги Цеков, Раиф Мурадов, Васил Сапунджиев, Лъчезар Георгиев,Николай Христов, Цвети Неделчев, Мариян Огнянов, Даниел Кутев, Андон Гущеров, Ваньо Иванов