Левски навърши 107 години!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"107 години "Левски" от София. 107 години любов. Вчера, днес и завинаги...", написаха столичани на официалната си страница

ПФК Левски празнува днес своя 107-и рожден ден. Основан на 24 май 1914 година от група млади гимназисти, кръстеният на националния герой Васил Левски футболен отбор се превръща в любим на милиони българи.

„Сините“ имат 73 национални трофея в своята колекция, което е и национален рекорд. Левски е ставал 26 пъти шампион на страната, толкова са и националните купи, три пъти е печелил Суперкупи на България, единадесет пъти Първенство на София, притежава в колекцията си три Купи на Съветската армия, една Купа на НРБ и четири Купи Улпия Сердика.

„Левскари, днес отброяваме 107-ата годишнина от онзи паметен за всички ни момент, в който група ентусиасти поставят началото на нашата вековна любов – футболен клуб “Левски”.

Вече повече от век всички, свързани със “синята” идея споделяме радости и вълнения. Моменти на велика еуфория от успеха и рани от неуспеха. Не забравяме нито миговете, в които сме били на върха, нито тези в които сме преживявали загуби.  

Спомняме си легендите, съхраняваме паметта и ще продължим да следваме примера на великите имена, които създадоха мита за величието на футболната игра.

Защото името ни задължава.

Заповядайте в 11.00 часа на Могилката до 22-ро училище в София, за да почетем заедно основателите на клуба. На церемонията за пръв път от над 80 години ще чуете, в изпълнение, стария химн на “Левски”.  

107 години “Левски” от София. 107 години любов. Вчера, днес и завинаги…“, написаха на официалната страница на „сините“.

Левскари, днес отброяваме 107-ата годишнина от онзи паметен за всички ни момент, в който група ентусиасти поставят…

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Sunday, May 23, 2021