Левски обяви преминаването на Иван Андонов във Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
17-годишният вратар на "сините" прави голяма крачка в кариерата си

Талантливият вратар на Левски Иван Андонов официално бе трансфериран във Фиорентина. Новината бе официално съобщена от българския клуб. Информацията гласи, че Андонов е под наем в отбора от Флоренция до края на сезона, като в контракта между двата тима е заложена клауза, както за удължаването на срока на преотстъпването му с още година, така и за евентуалното му откупуване от страна на италианския тим.

Иван Андонов е роден на 27 декември 2003 година. Той е изиграл общо 31 мача за селекциите на U17 и U19 на “сините”, а през настоящия сезон стана част и от представителния отбор на “сините”. Андонов сключи своя професионален контракт с Левски на 10 януари 2020 г.

Ето и съобщението на “сините” за трансфера на Иван Андонов:

„ПФК Левски” преотстъпи вратаря Иван Андонов на клуба от италианската Серия А „Фиорентина”. Договорът е за 6-месечен наем, с опция за удължаването му с още една година или откупуването на правата на играча.

Иван Андонов е роден на 27 декември 2003 година. В Академия „Левски“ има общо 31 мача за селекциите на U17 и U19, а през сезон 2020/21 стана част и от представителния тим на „сините“. Подписва своя професионален договор с отбора на 10 януари 2020 г.

„ПФК „Левски“ пожелава на Иван Андонов успешна реализация в една от най-добрите школи за вратари, каквато е италианския шампионат.