Левски преговаря с трима бивши играчи на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на отчаяно опитващия се да намери стойностни футболисти без големи финансови претенции Левски Георги Тодоров разкри, че клубът е започнал преговори с три познати на Герена фигури.

„Водени са разговори с братя Цоневи, но това не означава, че ще дойдат. Води се разговор със Стивън Петков“, заяви бившият нападател.

Радослав Цонев е собственост на италианския Лече, но е преотстъпен под наем на третовидизионния Монополи до края на август. Борислав пък е свободен агент, след като разтрогна с хърватския Интер (Запрешич) по вина на клуба.

През първата половина на годината братята прекараха известно време в Благоевград заради кризата с коронавируса.

Петков се завърна в португалския Фейрензе след престой под наем в чешкия Карвина. Договорът с Фейрензе е до 2022 година, но бъдещето на нападателя остава неясно.

“Дано в следващите две седмици успеем да сглобим боеспособен състав, с който да започнем сезона,” допълни Тодоров. “Трябва да сме сигурни в качествата, защото наистина може да се сгреши.

„По-хубаво по-бавно, но да вземем хора, които сме сигурни в качествата им. Ще се радвам братя Цоневи, ако се завърнат в Левски.“

„С тях разговарях и съм сигурен (за техните качества). Дали ще се съгласят при тази финансова обстановка, не е много сигурно за нито един. Ще правим усилия. Такива хора ни трябват.

„Дано да сглобим боеспособен отбор за тези две седмици и бъдем готови за старта на сезона. С оглед обстановката нито един не бих обвинил или ще се сърдя. Първо трябва дисциплина, за да успеем.“

Тодоров за пореден път обяви, че ситуацията в клуба е изключително тежка.

Специалистът за пореден път заяви, че ситуацията в клуба е тежка откъм финансова гледна точка, като заяви, че до четвъртък ще стане ясно кои футболисти ще останат окончателно за новия сезон.

“Вчера бяха 19 играчи и им казах, че до сряда трябва да проведат разговор с ръководството. От четвъртък който остане, започваме сериозна работа.

“Има хора, които прецениха, че е по-добре да търсят на друго место реализция. Факт е, че с чужденци с много пари сме всяка година на бараж. Надявам се, че сега може да е по-добре, ако направим боеспособен отбор.

“Все още е рано да говорим обаче. Само с младите няма да стане, трябва по-опитни и покрай тях по-малките да помагат. В тази ситуация всеки преценява кое е най-доброто за тях.

“Малко да се пооправят нещата и мисля, че можем да поставим основите на нещо добро за през годините. Като се нормализира финансовата ситуация, Левски да може да се радва на добър отбор.”