Левски с апетит към крило на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ковачев не иска да преподпише с Лудогорец

Левски ще направи опит да привлече крилото на Лудогорец и националния отбор Светослав Ковачев, твърди “Тема Спорт”.

В момента Сините не разполагат с финансови ресурси, за да си позволят играча, но се надяват, че ще могат да го доведат на Герена след края на сезона, когато той ще бъде свободен агент.

Орлите вече отправиха предложение към 22-годишния Ковачев за удължаване на контракта, но той го отказа. Говори се, че интерес към него има както от руски клуб, така и от тим от балканска държава. На този етап обаче Лудогорец не бил склонен да го освободи без трансферна сума.

Ковачев направи дебют за разградчани още през сезон 2015/16. След това се луташе между мъжкия и дублиращия състав, докато от клуба не започнаха да го преотстъпват.

През сезон 2018-2019 роденият в Плевен флангови играч се подвизава под наем в Дунав. За русенци той бе на терена в 27 шампионатни срещи, в които се разписа 5 пъти. През есента на сезон 2019/20 Ковачев носи екипа на Етър, като за Болярите записа 19 шампионатни двубоя, без да се разпише.

След това крилото акостира в Арда (Кърджали), като миналата бе на терена в 9 мача за първенство, в които вкара два гола. През есента Ковачев бе основен играч на кърджалийци – реализира 3 попадения в 15 срещи в елита. Треньорът Николай Киров искаше да го задържи, но двата клуба не достигнаха до договорка.

Тепърва ще стане ясно дали новият наставник на Лудогорец Валдас Дамбраускас ще разчита на него.