Левски съвсем забрави за прозрачността, отказва да каже за заема
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Преди няколко седмици Наско Сираков и хората около него се обявиха за гарант на прозрачност, настоявайки че ще огласяват произхода и движението на всяка една стотинка, циркулирала около Герена.

Обещанията обаче твърде бързо бяха напъхани някъде из прашясалите сандъци на “Георги Аспарухов”, а силните хора в Левски всъщност показаха, че прозрачността не е постижима в лагера на Сините. Поне на този етап…

Смущаващо навеждане пред неистината беше демонстрирано и от новия член на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев, който също отказа да назове откъде Левски получи средства, за да плати заплатите за месец март.

“Човек, фирма с едноличен собственик успя да помогне,” коментира Ганев. “Поел съм личен ангажимент да не казвам името.

“Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян също е водил много разговори с него… Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите.

“Парите от депутата Делян Пеевски, които бяха 500 000 лева отидоха за данъците, за вноската за НАП.”

Ганев изненадващо обяви, че ситуацията в Левски въпреки липсата на спонсор се е подобрила.

“Състоянието на Левски е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност – продажбата на карти (над 3200 до момент), продажба на артикули”, заяви той.

“Продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно. Най-належащата дупка е около 4 милиона лева за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023 година.”