google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стоилов бил категоричен, че ще се върне само ако работи в тандем със Сираков

В последните часове сред феновете на Левски упорито върви мълва, че клубът ще направи нов опит да ангажира един от най-обичаните треньори в историята на Сините – Станимир Стоилов.

Както вече стана ясно, Левски би трябвало да се сдобие с нов собственик до две седмици, а ако това стане факт, във фаворит за треньорския пост веднага се превръща екс-селекционера на България и Казахстан.

Стоилов вече няколко пъти отказа да оглави отбора от Герена, аргументирайки се с финансовата нестабилност и липса на добро управление. Нещо повече, Мъри съди клуба за неизплатени възнаграждения от предишния си период.

Стоилов вече бил провел разговори за евентуалното си връщане, като на тях е поставил и своите условия – на първо място той е поискал гаранция, че ще работи в тандем със Сираков.

Освен това Мъри искал да получи уверение, че Левски ще инвестира средства за подобряване на материалната база, а освен това държал да се вземат няколко качествени попълнения, които да вдигнат нивото на тима.

На този етап заплатата на специалиста не е коментирана.

54-годишният Стоилов оглавяваше Левски между 2004 и 2008 година, като успя да превърне в Сините в първия български клуб, достигал груповата фаза на Шампионската лига. Освен това под ръковдството на Мъри Левски достигна до 1/4-финалите в турнира за УЕФА Къп.

След като напусна Сините, Стоилов беше начело на Литекс, Ботев (Пловдив), Анортозис Фамагиста и Астана, както и на националните състави на България и Казахстан.