Левски ще разчита на младоци в нападение през пролетта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Найджъл Робърта, Мартин Петков и Марин Петков ще водят "синята" атака

Наставникът на Левски Славиша Стоянович ще разчита на трима млади нападатели през пролетния полусезон, ако Найджъл Робърта не бъде трансфериран в друг клуб. Специалистът демонстрира, че не се плаши да дава шанс на юноши в първия отбор и ще видим как ще се представи младото нападение на “сините” до края на сезон 2020/21 в efbet Лига.

Ако Робърта остане в Левски, той ще бъде най-опитният от очертаващото се офанзивно трио. В първата контрола на столичани за 2021 година, Славиша Стоянович започна с формация 3-4-3. В атака той се довери на Робърта, Мартин Петков и Марин Петков, който отбеляза попадението за “сините”. Тримата се представиха на добро ниво през първото полувреме срещу Домжале и демонстрираха амбиции за титулярните позиции в атака на Левски.

Стоянович очевидно харесва и тримата футболисти. Найджъл Робърта е на 22 години, но в средата на месеца ще навърши 23. Мартин Петков е на 18, а Марин е най-млад – едва 17-годишен. В първия си период начело на Левски, сръбският специалист забеляза потенциала на Мартин Петков и го викна в първия отбор, като очевидно смята да му гласува голямо доверие в официалните мачове.

Ако някой от останалите офанзивни футболисти – Насиру Мохамед, Здравко Димитров, Стивън Петков и опитният Валери Божинов, не даде заявка за титулярно място по време на подготовката, то те ще бъдат със статут на резерви.