google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Николай Михайлов застава на вратата

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че Сините имат амбиции да защитят спечелената Купа на България, независимо че още в първото си препятствие отборът е изправен пред сериозна кадрова криза.

Заради контузиите на няколко футболисти и шестте повиквателни за националните формации, Левски ще пътува за двубоя с Вихрен във Сандански само с 13 играчи.

Стоилов потвърди, че на вратата ще се завърне Николай Михайлов.

„Всеки възможен трофей е приоритет за клуба,” коментира Стоилов. “Левски е клуб, който трябва да печели трофеи. Имахме дълъг период без трофей, което беше недопустимо.

“След като миналата година сме спечелили купата, е нормално и тази година да направим опит и да спечелим Купата и да вървим напред. В първенството има изоставане на лидерите, но имаме възможност и през първенството да се борим за Европа. След като си носител на Купата е нормално да имаме амбициите и за Купата.

„Виждам амбиция в играчите от първия мач, който не спечелихме, виждам опит за промяна, но не ни достигаше достатъчно амбиция, достатъчно желание, а естествено спортното щастие ни бягаше. Като амбиция и желание футболистите го имат, но е въпрос да го материализираме на терена.

“Не е нормално Левски в дълъг период от време да не може да победи, когото и да било в България. Левски като игрово поведение изглежда прилично на този етап. Най-важното е да намерим достатъчно амбиция и характер, за да спечелим мачове.

„За ротации няма възможност, защото ще пътуваме 13 футболисти. Имаме шест национали, които ще отсъстват. Имаме контузии, които няма да ги рискуваме. Бройката ще бъде, даже няма да може да запълним резервите, които няма да могат да влязат.

“Да взимаме играчи, които не са готови е несериозно. Тези играчи, които са тук – около 13 човека ще трябва да изнесат мача утре. Те са напълно достатъчни.

„Ники ще пази, аз това го казах още предната седмица. За Купата ще бъде така.

„Все още има проблеми с Жереми Петрис. Имаме 5-6 национали. Сами може да си направите сметката колко футболисти остават.”