Левски записа трето равенство в контролите, този път с Марибор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-новото попълнение Филип Кръстев започна от първата минута и имаше ролята на плеймейкър зад Билал Бари.

Отборите на Левски и Марибор не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно 2:2 в третата проверка на столичани от началото на зимната подготовка в Турция.

В първите две контроли „сините“ записаха равенства – първо срещу полския Гурник Забже, а после и срещу чешкия Бохемианс.

Двубоят в Белек беше изгледан от мажоритарния собственик Наско Сираков, който беше в компанията на своята съпруга и президент на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Възпитаниците на Станимир Стоилов влязоха по-добре в проверката и логично стигнаха до попадение в 35-ата минута. “Сините” получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Марин Петков центрира от него в наказателното поле на Марибор, а там с глава снажният защитник Хосе Кордоба разпечата вратата на словенците.

В 42-ата минута обаче равенството беше върнато на таблото чрез хубаво изпълнение от далечна дистанция на Ян Репас, който не остави никакви шансове на Пламен Андреев.

Марибор нанесе нов удар по Левски в добавеното време на първото полувреме. Огнян Мудрински проби през центъра и пусна топката на фланга към свой съотборник. Последва успореден пас на голлинията, Патрик-Габриел Галчев допусна сериозна грешка, а кълбото стигна до краката на Джорде Иванович, който нямаше как да сбърка на празна врата.

Столичани стигнаха до изравнителното попадение в 77-ата минута. Филип Кръстев шутира от дъгата на наказателното поле, но изстрелът му беше блокиран, а топката се озова в Радослав Цонев. Халфът я пусна в наказателното поле към Здравко Димитров, който финтира защитник и с хубав удар оформи крайното – 2:2.