Лийдс и Нюкасъл не се победиха в зрелищен мач на “Елън Роуд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима разделиха по точка, която помага за изпълняване на съответните им цели

Отборите на Лийдс и Нюкасъл завършиха наравно 2:2 в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига. “Свраките” бяха близо до победа след пълен обрат, но Расмус Кристенсен донесе ценна точка на йоркширци.

След този резултат Лийдс събра 31 точки и остава в опасната зона, но се доближи до Евертън и Нотингам. Във финалните си два мача Лийдс има гостуване на Уест Хем и домакинство на Тотнъм, така че задачата им остава тежка, но не и невъзможна.

Тимът на Нюкасъл пък вече има 66 пункта на 3-ото място и с четири повече от петия Ливърпул, като двата тима са изиграли по 35 двубоя. “Джордитата” имат срещи с Брайтън, Лестър и Челси до края на кампанията.

В днешния мач на “Елън Роуд”, Лийдс поведе още в 7-ата минута, след като Люк Айлинг порази мрежата. В 28-ата минута Патрик Бамфорд пропусна дузпа за домакините. Три минути след това Нюкасъл имаше правото да изпълни 11-метров наказателен удар и Калъм Уилсън не сгреши за 1:1.

След почивката Уилсън вкара втория си гол в мача отново от дузпа в 69-ата минута, като приближи Нюкасъл до победата. Лийдс обаче отговори десет минути след това, когато Расмус Кристенсен отбеляза за 2:2.

В добавеното време резервата Жуниор Фирпо остави Лийдс с човек по-малко. Нов гол на “Елън Роуд” не падна и двата тима си разделиха по една точка.