google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Марсело Биелса спечели с 3:1 на "Кинг Пауър Стейдиън"

Лийдс постигна изненадващ успех с 3:1 като гост на Лестър Сити в двубой от 21-вия кръг на Висшата лига. Домакините, които са един от претендентите за титлата, се представиха слабо и загубиха от тима на Марсело Биелса, който използва своите шансове в срещата на “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Двубоят започна по фантастичен начин за Лестър. Харви Барнс даде аванс на “лисиците” с попадение в 13-ата минута след отлична комбинация с Джеймс Мадисън.

Само 120 секунди по-късно равенството беше възстановено. Стюърт Далас се възползва от асистенция на Патрик Бамфорд и вкара за 1:1. До края на първото полувреме имаше доста интересни моменти пред двете врати, но ново попадение не падна.

През втората част Лестър доминираше, но бе доста ялов в атака. Това се дължеше на отсъствието на Джейми Варди, който е контузен. В 70-ата минута Патрик Бамфорд се възползва от отлично подаване на Рафиня и даде аванс на гостите – 1:2.

В 84-ата минута Лийдс организира чудесна контра-атака, като Патрик Бамфорд и Харисън се озоваха сами срещу Каспър Шмайхел. Бамфорд пусна към своя съотборник, който на празна врата вкара за 1:3, с което бе оформен крайния резултат.

С този успех отборът на Лийдс събра 29 точки в своя актив и е само на две от топ 10, като има и мач по-малко от десетия Арсенал. Тимът на Лестър пък остана с 39 точки на 3-ата позиция и изостава с пет пункта от лидера Ман Сити.