google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лион поднесе огромна сензация на 1/4-финалите в Шампионска лига, след като елиминира сочения за фаворит в турнира Манчестър Сити след успех с 2:1 на “Жозе Алваладе”. Две попадения за френския тим отбеляза резервата Муса Дембеле, а през първото полувреме точен бе Максуел Корне. Единственият гол за Ман Сити отбеляза Кевин де Бройне.

“Гражданите” влезнаха като огромни фаворити в сблъсъка, но разочарованието за тях е огромно. Този сезон бе отличен шанс за тях да спечелят Шампионска лига, но отборът се провали с гръм и трясък. Лион пък записа пореден фантастичен резултат в турнира, след като на 1/8-финалите елиминира Ювентус. В спор за място на финала воденият от Руди Гарсия отбор ще се изправи срещу Байерн Мюнхен.

В 24-ата минута Лион вкара откриващото попадение в срещата чрез Корне. Ерик Гарсия от “небесносините” спря атаката на Екамби, но топката отиде в Корне, който с мощен удар не остави шансове на Едерсон за 0:1.

До края на първото полувреме тимът на Манчестър Сити имаше няколко положения за гол, но вратарят на Лион Антони Лопеш се намеси добре на два пъти като отрази удари на Кевин де Бройне и Родри.

Второто полувреме започна с очаквано повече владеене на топката от Ман Сити, но възпитаниците на Пеп Гуардиола не намираха път към вратата на съперника. Все пак в 69-ата минута английският тим възстанови равенството чрез Кевин де Бройне. Белгиецът получи добра топка от Стърлинг и с прецизен удар вкара за 1:1.

Всички очакваха Ман Сити да направи пълен обрат или мачът да влезе в продължения, но в 79-ата минута Лион отново удари. Появилият се от пейката Муса Дембеле бе изведен сам срещу Едерсон и хлъднокръвно прати топката в мрежата на Едерсон, който се опита да блокира нападателя, но без успех – 1:2.

В 87-ата минута Лион вкара трето попадение. Ауар отправи техничен удар, който бе избит много лошо от Едерсон и топката попадна в краката на Муса Дембеле, който я прати в мрежата за 3:1 в полза на “хлапетата” и реши победителя в сблъсъка.

Състави:

Ман Сити: 31. Едерсон, 2. Кайл Уокър, 7. Рахийм Стърлинг, 8. Илкай Гюндоган, 9. Габриел Жезус, 14. Емерик Лапорт, 16. Родри, 17. Кевин де Бройне, 25. Фернандиньо, 27. Жоао Кансело, 50. Ерик Гарсия

Лион: 1. Лопеш, 5. Денайер, 6. Марсело, 8. Ауар, 11. Мемфис Депай, 14. Дюбоа, 20. Маркал, 21. Екамби, 25. Какере, 27. Корне, 39. Бруно Гимараеш