Лионел Меси регистрира нови феноменални рекорди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинеца продължава да изумява света

Снощи ПСЖ завърши 1:1 със Страсбург, но точката бе достатъчна на парижани да станат шампиони на Франция за 11-ти път в своята история. Попадението на парижани бе дело на Лионел Меси, който регистрира два рекорда в тази паметна вечер.

Първото постижение, което аржентинеца направи бе да се превърне във футболиста с най-много спечелени трофеи – 43. Той дели първото място в тази класация с Дани Алвеш, който обаче вече прекрати кариерата си. Това означава, че ако Меси спечели дори само още един трофей до края на кариерата си, той ще се изкачи еднолично на върха в тази класация.

Вторият рекорд, при който Меси вече няма конкуренция, е този за най-много отбелязани голове в топ 5 първенствата на Европа. Аржентинеца е регистрирал невероятните 496 попадения от началото на знаменитата си кариера.

Титлата в Лига 1 бе добър завършек на кариерата на Меси във Франция. Почти сигурно е, че той ще напусне клуба през лятото, но все още не е ясно къде ще играе през следващия сезон. Кандидати за подписа му остават Барселона и Ал Хилал.