Ливърпул е готов да включи Кейта в сделка за халф на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул е готов да предложи 27-годишния халф Наби Кейта на Интер в сделка за привличането на Николо Барела

Ливърпул проявява сериозен интерес към италианския халф Николо Барела, пише Calciomercatoweb. Мениджърът на “червените” Юрген Клоп е голям фен на плеймейкъра на Интер и призова борда на тима да проучи възможността за привличането на полузащитника.

Барела беше неразделна част от тима на Интер, който спечели титлата от Серия А през сезон 2020/21 и остана важен играч за тях и в наскоро приключилата кампания, в която той отбеляза три гола и направи 13 асистенции в лигата. 25-годишният футболист се присъедини към Интер през летния трансферен прозорец на 2020 г. с постоянен трансфер, след като преди това прекара една година под наем на “Сан Сиро” от Каляри. Общо футболистът е изиграл 135 мача за клуба, като вкара 11 пъти и даде 34 асистенции.

Силните изяви на Барела привлякоха вниманието на Клоп и Ливърпул. Германският мениджър иска да вземе футболиста на “Анфийлд”, но Интер определи цена от 90 млн. евро. Тъй като Ливърпул наскоро пирвлече Дарвин Нунес от Бенфика за 75 милиона евро, те може да не искат да инвестират толкова огромна сума в друг играч в същия прозорец.

По този начин, за да намалят исканата цена на Интер за Барела, “червените” са готови да предложат Наби Кейта в сделката. 27-годишният футболист не успя да направи представянето, което показа по време на дните си в РБ Лайпциг и имаше силни и слаби изяви за Ливърпул.