Ливърпул е все по-близо до Тиаго Алкантара
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът на Англия Ливърпул е свързван усилено с трансфер на Тиаго Алкантара. Футболистът на Байерн е пуснал къщата си в Мюнхен за продажба, а това засили още повече слуховете за негово преминаване на Острова.

29-годишният испански национал спечели седем титли в Бундеслигата, след като бе привлечен от “баварците” през 2013 година от Барселона, но почти сигурно ще напусне клуба преди началото на следващия сезон.

От Байерн искат Тиаго да остане на “Алианц Арена” и се опитват по всякакъв начин да го убедят да преподпише. Договорът му изтича след 12 месеца, а в последните месеци дискусиите за нов контракт на испанския халф вървяха в правилната посока.

Разговорите за нов договор на Тиаго с Байерн Мюнхен обаче предприеха неочакван обрат по време на пандемията с коронавирус и информациите в началото на юли твърдяха, че Ливърпул се е договорил за личните условия на полузащитника, който иска да се махне от Германия и да започне ново предизвикателство.

“Червените” обаче няма как да вземат испанския халф без пари и все пак ще трябва да се договорят с Байерн за трансферна сума, като според “Sport Bild”, мърсисайдци ще трябва да пратят около 35 млн. евро за испанския национал. Възможно е Байерн да направи лек компромис в цената на Тиаго, тъй като през следващото лято ще го изпусне без пари, ако халфът не преподпише.