Ливърпул е все така Червен, мечтата за титлата – още по-жива
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С голове на Анди Робъртсън и Дивок Ориги ансамбълът на Юрген Клоп спечели 240-о мърсисайдско дерби

С две попадения през второто полувреме търпелив Ливърпул надделя с 2:0 над градския съперник Евертън, за да съхрани надеждите си за 20-а шампионска титла.

Червените, които през януари изоставаха с 14 точки зад Манчестър Сити, отново се залепиха за гърба на Гражданите.

Пет кръга преди края на Висшата лига тимът на Пеп Гуардиола оглавява класирането с 80 точки, само една повече от мърсисайдци.

Положението на Евертън пък става все по-тревожно. Карамелите са на изпадащото 18-о място с 29 точки от 32 мача, изоставайки с два пункта от спасителния бряг, на който е Бърнли, играл един мач повече.

След безголово първо полувреме, Ливърпул подпечата 24-ата си победа в първенството с два гола, реализирани с глава. Червените са отборът, вкарал са вкарали най-много попадения с глава – цели 13!

В 62-ата минута Анди Робъртсън порази целта след центриране на Мохамед Салах, а пет минути преди изтичането на редовното време един от любимците на “Анфийлд” – Дивок Ориги, който се появи в игра след почивката, бе точен след асистенция на Луис Диас.

Статистиците на Острова пък веднага припомниха, че това е гол номер 6 за Ориги в мачове с Евертън. Срещу Карамелите той е реализирал два пъти повече попадения, отколкото срещу който и да е друг отбор.