Ливърпул: Искаме разследване на хаоса с феновете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Финалът в Шампионската лига закъсня с почти час след като привърженици се струпаха пред входовете на стадиона

Ливърпул поиска сериозно разследване на проблемите, с които се сблъскаха феновете, и които доведоха до отлагането на началото на финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, пише BBC.

УЕФА отложи началото с повече от 30 минути, позовавайки се на „съображения за сигурност“. Причината е, че полицията извън стадиона използва сълзотворен газ, за да разпръсне малък брой привърженици, които се опитаха да прескочат бариерите за сигурност.

„Ние сме изключително разочаровани от проблемите с влизането на стадиона и разрушаването на периметъра за сигурност, с които феновете на Ливърпул се сблъскаха тази вечер на Стад дьо Франс. Това е най-великият мач в европейския футбол и привържениците не трябва да бъдат подлагани на сцените, на които бяхме свидетели тази вечер. Официално поискахме служебно разследване на причините за тези неприемливи недопустими проблеми.”, се казва в изявление на клуба от Анфийлд.

Управителният орган на европейския футбол УЕФА заяви, че е „съпричастен към засегнатите от тези събития и ще преразгледа тези въпроси спешно заедно с френската полиция и власти, както и с Френската футболна федерация“.