Ливърпул нанесе невиждан побой по Ман Юнайтед за историческа победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" направиха огромна заявка за топ 4 със 7:0 срещу тима на Ерик тен Хаг

Ливърпул постигна историческа победа с резултат 7:0 срещу Манчестър Юнайтед в двубой от 26-ия кръг на Висшата лига. Хеттрик за “червените” отбеляза Мохамед Салах, а по два гола вкараха Коди Гакпо и Дарвин Нунес. Точен в края на срещата бе и Роберто Фирмино.

Мърсисайдци подобриха рекорда си за победа с най-голяма разлика срещу “червените дяволи”. През 1895 г. Ливърпул печели със 7:1 срещу Ман Юнайтед, а днес победата бе със седем гола разлика.

С този успех тимът на Ливърпул зае 5-ото място във временното класиране на Висшата лига. “Червените” имат 42 точки,като са на три пункта от четвъртия Тотнъм, който е с изиграл мач повече. Манчестър Юнайтед остана с 49 пункта на 3-ата позиция в таблицата.

Възпитаниците на Юрген Клоп доминираха през първото полувреме, но и Ман Юнайтед създаваше опасни атаки и бе близо до откриване на резултата чрез Бруно Фернандеш в 27-ата минута. В 42-рата пък гол на Каземиро бе отменен поради засада.

Развитието на двубоя до 43-ата минута по нищо не предполагаше за разгрома, който понесоха гостите. Две минути преди края на първата част Коди Гакпо откри резултата. Робъртсън намери нидерландеца, който с мощен шут по диагонала вкара за 1:0.

След почивката Ливърпул вкара пет гола на своя опонент, който изглеждаше безпомощен на терена. В 47-ата минута Дарвин Нунес се разписа за 2:0, а три след това Коди Гапко вкара за 3:0.

В 66-ата минута Мохамед Салах реализира първия си гол в мача, покачвайки аванса на домакините на 4:0. Девет минути след това Дарвин Нунес вкара втория си гол в мача за 5:0, като това бе и пети точен удар за домакините в срещата.

В 83-ата минута Мохамед Салах оформи своя хеттрик с шесто попадение във вратата на Давид де Хеа.

В 88-ата минута Роберто Фирмино се възползва от подаване на Салах и отбеляза за 7:0, с което записа името си в историята на Ливърпул, осигурявайки най-голямата победа на мърсисайдци срещу Ман Юнайтед.