Ливърпул обърна Саутхемптън и остави съдбата на титлата отворена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" спечелиха с 2:1 срещу "светците", една точка ги дели от Манчестър Сити

Ливърпул успя да победи с 2:1 Саутхемптън като гост в мача им от 37-ия кръг на Висшата лига. “Червените” имаха нужда от пълен обрат, за да стигнат до трите точки, които оставиха развръзката за титлата да се случи в последния кръг на шампионата.

“Мърсисайдци” се доближиха отново на точка зад лидера Манчестър Сити, който допусна грешна стъпка срещу Уест Хем през уикенда.

Мачът на “Стейдиъм ъф Лайт” започна изненадващо добре за домакините и още в 13-та минута те поведоха в резултата. Нейтън Редмънд реши да пробва късмета си с изстрел извън наказателното поле, топката се отби неочаквано за Алисон и влезе в мрежата му.

Само шест минути по-късно Фирмино отбеляза, но голът беше отменен заради засада. В 27-та минута обаче гостите стигнаха до равенството. След отлична комбинативна атака топката се озова у Такуми Минамино, който изстреля отличен удар в горния десен ъгъл на вратата, за да реализира – 1:1.


Четири минути след почивката Диого Жота овладя отлично подаване от Цимикас и стреля, но топката профуча на сантриметри от целта. В 67-та минута дойде и победният гол за Ливърпул. Жоел Матип беше най-съобразителен в наказателното поле при корнер и с глава насочи топката в горния десен ъгъл на вратата, за да вкара за 1:2.


Така златните медали ще бъдат определени тази неделя, когато Манчестър Сити приема Астън Вила, а Ливърпул е домакин на Уулвърхемптън.