Ливърпул с комфортен успех срещу Саутхемптън, Нунес с два гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" се справиха със "светците" за едно полувреме

Ливърпул записа очаквана победа над Саутхемптън с резултат 3:1 на “Анфийлд” в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига. “Червените” отбелязаха и трите попадения през първото полувреме, като Нунес реализира на два пъти, а откриващият гол бе на Фирмино. Точен за “светците” бе Че Адамс.

С този успех Ливърпул прогресира до 6-ото място във временното класиране на Премиър Лийг. “Чеервените” са далеч назад от лидера Арсенал – на 12 точки, като “топчиите” имат мач по-малко.

Тимът на Юрген Кло започна силно мача на “Анфийлд” и откри чрез Фирмино, който се възползва от отлично подаване на Робъртсън и вкара за 1:0.

“Светците” отговориха 180 секунди по-късно, когато Че Адамс изравни резултата – 1:1.

Ливърпул обаче имаше пълен контрол на случващото се на терена и вкара още две попадения до почивката. Уругвайският нападател Дарвин Нунес се разписа на два пъти – в 21-вата и 42-рата минути, като вече има пет гола в Премиър Лийг този сезон.

“Червените” намалиха оборотите след почивката и мачът бе равностоен. Саутхемптън обаче не успя да вкара второ попадение и да върне интригата.

След това поражение “светците” останаха с 12 точки в актива си и се смъкнаха на предпоследното 19-то място в класирането.