Ливърпул с рекорден 9-и трофей в Купата на Лигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените на Юрген Клоп повалиха Челси след 11 точно изпълнени дузпи

Ливърпул спечели Купата на Лигата, в момента носеща името Карабао Къп, за девети път в своята история след драматична победа над Челси с 11:10 след изпълнение на дузпи.

По този начин Червените вече оглавяват своеобразната класация по брой победи в турнира, оставяйки зад себе си Манчестър Сити – с осем трофея.

Двубоят на “Уембли”, привлякъл по трибуните 85 512  зрители, беше изключително напрегнат и с множество ситуации за гол пред двете врати.

Ливърпул с рекорден 9-и трофей в Купата на Лигата 1

Каузата на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп получи неприятен удар още преди началото на мача, като халфът Тиаго Алкантара, който трябваше да започне като титуляр, се контузи на загрявката и отстъпи мястото си на Наби Кейта.

Двата тима създоха немалко голови ситуации, но така и не успяваха да поразят целта. Имаше и две незачетени попадения – по едно в двете врати.

В средата на втората част Жоел Матип бе точен с глава, но голът не оцеля, след като разглеждането от системата VAR отреди засада на Върджил ван Дайк.

Ливърпул с рекорден 9-и трофей в Купата на Лигата 2

Малко след това предводителят на Сините от Лондон Томас Тухел пусна в игра Ромелу Лукаку. Белгиецът влезе заедно с Тимо Вернер, а Маунт и Пулишич напуснаха.

В 78-ата минута и попадение на Челси не бе зачетено. Кай Хавертц се разписа след удар с глава, но имаше засада на Тимо Вернер, който му подаде.

Нулевото равенство се запази до края на редовните 90 минути. В началото на второто продължение Хаверц отново прати топката в мрежата на Червените, Тухел се втурна в триумфиращ спринт…, но само, за да осъзнае, че и този гол няма да оцелее, тъй като сънародникът му е бил в положение на засада.

Ливърпул с рекорден 9-и трофей в Купата на Лигата 3

Така се стигна и до инфарктните дузпи. След 21 последователни точни удари дойде ред и на вратаря на Челси Кепа, който замени Едоар Менди в 120-ата минута.

Стражът на Сините изпрати топката високо над напречната греда, а “Уембли” за пореден път беше огласен от разтърсващо изпълнение на You’ll Never Walk Alone.

Ливърпул с рекорден 9-и трофей в Купата на Лигата 4