Ливърпул си поигра с огъня, но приключи започнатото с Бенфика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" завършиха 3:3 в реванша на "Анфийлд"

Ливърпул е 1/2-финалист в Шампионската лига, след като завърши 3:3 срещу Бенфика в реванша им от тази фаза на турнира и успехът им преди седмица с 3:1 беше достатъчен за общата им победа с 6:4.

Мачът в Англия започна активно за гостите, като в 13-та минута Евертон отправи мощен изстрел от дистанция, но топката профуча покрай лявата греда на Алисон.

В 21-та Ливърпул успя да открие. След центриране от корнер на Цимикас, Ибрахима Конате повтори упражнението отпреди седмица в Лисабон и матира гостите с глава за 1:0.


Само 120 секунди по-късно Нунез вкара за Бенфика, но страничният съдия вдигна флага си за засада. В 32-та обаче гостите все пак изравниха. Гонсало Рамос получи отлично подаване в наказателното поле и нямаше проблем да реализира.


Мачът продължи да бъде много отворен след почивката и в 55-та минута Фирмино изведе домакините отново напред в резултата след като Диого Жота направи задачата му лесна – само да чукне топката в мрежата.

Десет минути по-късно Цимикас записа втора асистенция, центрирайки в пеналта, а там Фирмино отново беше точен за 3:1. Четвърт час преди края Бенфика отново върна един гол, този път чрез Роман Йеремчук, който се озова очи в очи с Алисон и го преодоля.

“Орлите” доведоха нещата до 3:3 в 83-та минута, като Дарвин Нунес не пропусна да се разпише и в тази среща, след като направи същото и преди седмица в Португалия.

Така Ливърпул ще срещне Виляреал на 1/2-финалите в турнира, като на 27-ми април ще е домакин на “Анфийлд” преди гостуването в Испания на 4-ти май.