Ливърпул следи изявите на Чаглар Союнчу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Чаглар Союнчу от Лестър Сити е сред играчите, които Ливърпул следи за нов централен защитник през лятото

Английският шампион Ливърпул отдава приоритет на привличането на нов защитник през лятото предвид отбранителната криза, с която се сблъска мениджърът Юрген Клоп през този сезон. Бранителят на Лестър Чаглар Союнчу е сред играчите, които “червените” следят, съобщава The Times.

Централният защитник на Лестър Сити се присъединява към Бен Уайт от Брайтън в списъка на потенциалните алтернативи за Ливърпул, ако те не успеят да уредят Ибрахима Конате. Звездата на РБ Лайпциг беше силно свързвана с преминаване на “Анфийлд” тази седмица, като се очакваше “червените” да активират освобождаващата клауза на футболиста от 34 милиона паунда. Евентуално пристигане на французина в Ливърпул може да сложи край на интереса на Ливърпул към Союнчу, но за момента официална сделка няма.

Бившият централен защитник на Щутгарт, след като първоначално имаше слаб старт на кариерата си на стадион “Кинг Пауър”, се радва на страхотен прогрес при Брендън Роджърс. През последните 20 месеца, 24-годишният футболист се превърна в незаменима фигура в защитата на Лестър, записвайки над 73 мача за “лисиците”.

Турският национал е снажен футболист и играе агресивно, като стилът му пасва идеално на Висшата лига. Ако го сравним с Конате, то Союнчу не е толкова податлив на контузии, което го прави доста по-добър вариант за отбраната на Ливърпул.